Felsökning

Felsökning

Jag har precis applicerat ett andra lager och ytan har blivit rynkig, varför?

Se alltid till att det första lagret får torka enligt instruktionerna på burken innan det andra lagret appliceras. Vänta tills färgen har torkat helt och jämna sedan till ytan genom slipning. Applicera nu på ett sista lager för att återställa ytfinishen.

Min grind har redan fått rostgenomslag, varför?

Det finns två huvudorsaker för tidigt rostgenomslag. Det ena är att för lite färg har använts. Var noga med att minst två lager färg appliceras. På detaljer så som grindar och räcken är det också väldigt viktigt att hörn och kanter täcks noggrant med färg. Den andra orsaken är att ytan inte rengjorts ordentligt innan och att smuts och fukt har stängts in under färgen och gjort att färgen lossnat eller att rost trängt igenom.

Färgen på min grind flagnar och lossnar.

Detta händer ibland när man målat en mycket fin och slät yta och inte fått tillräcklig vidhäftning. På mycket släta ytor så som aluminium och galvaniserat, rekommenderas att ytan först ruggas upp med slippapper och sedan att Hammerite Special Metals Primer appliceras innan målning med Hammerite metallfärg.

Kan jag använda Hammerite Metallfärg på en metallyta när jag bor nära kusten där salt och korrosion är ett stort problem?

Ta först bort allt salt från metallytan innan målning genom att mycket noggrant tvätta med rengöringsmedel, skölj sedan av med rent vatten och tillåt torka innan målning med Hammerite Metallfärg. För ökat skydd, applicera först ett lager med Hammerite No.1 Anti-Rust innan övermålning med Hammerite Special Metals Primer.