Olika metallunderlag

Hur använder jag Hammerite på olika metallunderlag – t ex ny eller obehandlad yta av järn eller stål?

Hammerite Metallfärg är speciellt utvecklad för att appliceras direkt på en metallyta med minsta möjliga förbehandling. Tvätta först ytan med rengöringsmedel, skölj sedan av och låt torka. Måla med Hammerite Metallfärg direkt på ytan. Ingen primer eller grundfärg är nödvändig. Du får en 3 i 1 lösning- rostskydd, grundfärg och toppfärg i ett!

Hur använder jag Hammerite på en redan målad yta?

Provmåla först på en liten yta med Hammerite Metallfärg och låt den torka i en timme. Om du upptäcker några felaktigheter under den målade ytan, ta bort all gammal färg innan du målar vidare med Hammerite metallfärg.

Hur använder jag Hammerite på en rostig metallyta?

Hammerite Metallfärg är speciellt utvecklad för att appliceras direkt på en rostig metallyta med minsta möjliga förbehandling. Ta först bort all lös rost med stålborste eller sandpapper och tvätta sedan ytan med rengöringsmedel, skölj sedan av och tillåt torka. Måla med Hammerite Metallfärg direkt på den rostiga ytan. Ingen primer eller grundfärg är nödvändig.

Hur använder jag Hammerite på en kraftigt rostig yta?

Ta först bort all lös rost med en stålborste eller sandpapper och tvätta sedan ytan med rengöringsmedel, skölj av och tillåt torka. För bästa resultat, applicera först på Hammerite No.1 Anti-Rust innan målning med Hammerite Metallfärg.

Hur använder jag Hammerite på aluminium eller en galvaniserad metallyta?

Rugga först upp ytan med sandpapper, tvätta med rengöringsmedel, skölj av och tillåt torka. Applicera sedan ett lager med Hammerite Special Metals Primer. Tillåt grundfärgen att torka och måla sedan över med Hammerite Metallfärg.

Alternativt måla med Hammerite Direct to Galvanized – slätlack som innehåller både grund/metallprimer samt täckfärg och är särskilt utformad för att appliceras direkt på metaller som inte rostar; t ex rostfritt stål, aluminium, koppar, mässing och zink/galv.